Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.
 
Danfoss
Menu

Kompenzacija jalove energije

AiP   |   17.02.2020.

Jalova energija je vrsta energije koja se stvara pri radu elektromotora, transformatora i ostalih elemenata elektroenergetskog sustava koji sadrže induktivnu ili kapacitivnu komponentu. Opterećuje električne vodove, transformatore, razvodne ormare potrošača i elektroprivrede, umanjujući na taj način njihove kapacitete i iskoristivost.

Prema mrežnim pravilima prekomjerno preuzeta jalova energija kod kupaca u kategoriji poduzetništvo se naplaćuje i kompenzacija jalove energije je najbolja investicija za smanjenje troškova električne energije.

Tvrtka Sinexcel Electric Co. kineski je proizvođač uređaja energetske elektronike sa svrhom poboljšanja kvalitete električne energije i efikasnijeg korištenja električne energije i najveći su svjetski proizvođač rješenja u tom polju.

SVG je uređaj energetske elektronike za kompenzaciju jalove energije. Radi se o tehnološki naprednom rješenju u odnosu na klasičnu pasivnu kompenzaciju kondenzatorskim baterijama koje omogućava kontinuiranu razinu faktora snage i kompenzaciju u oba područja, induktivnom i kapacitivnom.

Aplikacije u kojima se primjenjuje SVG brojne, od proizvodnih pogona do sveučilišta, a partnerski odnosi tvrtke s distributerima osigurava prisutnost proizvoda diljem Svijeta i tehničku podršku na hrvatskom jeziku.

Sinexcel
Preuzimanje kataloga
Harmoničko izobličenje


Novosti

 
Imamo otvoreno radno mjesto!
 
Od 01.07.2020. smo i službeno ugovorni partner za područje Republike Hrvatske.
 
Na skladištu u Zagrebu imamo preko 130 frekvencijskih pretvarača.
 
Ove godine tvrtka Automatika i procesi d.o.o. obilježava 10 godina poslovanja.